Pages

22 July 2016

citer psl besday lela

assalamualaikum...

ok aritu nk up cerita pasal besday lela..
tp xsempat... bln dpn dah nk smbt besday deq one dah... sorry yaya yer...

okla ibu share skit pic besday yaya eh...


Happy birthday yaya...
6 tahun dah anak ibu ni kan....
jom tgk yaya & kek...



haaaaa.....anak ibu... da mcm princess... siap ada crown lg...
tersenyum simpul....

& deq one pun sm nk tiup lilin tu....
untung deq one dpt kakak yg baik mcm kak yaya tu, xberkire...
sama2 la 2 bradik ni tiup lilin...
xpela the more the marier kate org kan...

& 4 sure my little princess tu request something kan...
nk tahu tak ape gift yg dia minta...

haaa.......!!!!

dia request basikal...
haaaaa....terkejut jg..
bkn aper terkejut sbb bukan xmampu nk bli tp
bkn yaya takut ke nk bawa basikal...??
ok xpela ibu & abah blh bli kn...
tp yaya msti brani bw basikal & jaga basikal yaya bebaik eh...

jom kite tgk ape rupe basikal lela...
basikal ni lela sendiri yang pilih...

4 surela adik ko xblh pinjam kan... dah nama anak prempuan kan....

memule pegang basikal... takut jer... terkial2 anak ibu... xpe yg penting lela brani mencube...

practice make perfect....

akhirnye dah brani & da dapat skill.... laju la skit...

 so inila aktiviti yg akan dibuat lps blik sekolah kalu hari x hujan...
kalu kakak main basikal adik terpaksela bawak skuter kakak dulu...
deq one bedal jer pink ke ape... janji blh main kan...
tp da nama anak jantan kan... mesti nk bw laju2... seriau jer nengok...
kalu tgk starting mcm skuter tu nk jln dulu.... tp pndi dia naik atas skuter tu bile dah grak... xde sape ajar pun... dia dpt skuter tu trus tau mcmne nk gunekan...

ni la gaya deq one kalu nk mule grak kan skuter tu...
beso noaw kangkangnye deq one...  hehehehehe


tp kdg tu kalu dia xnk main skuter dia akan main

kete control...
t& gaye deq one tetap terbaik... 
mate dah kedepan tp kereta kt kaki lagi... hehehehe....


15 July 2016

art museum @ langkawi

Assalamualaikum...

ok ni nk share pic ms g art museum kt langkawi tu...
duk dlm ni pun smpi 2j++... penat bergambar...
tp sbb ibu mmg suke sngt kalu g art trick ni... so lela & sape2 jer ibu mmg akan suh jd model...
so kite layan gamba eh... (tp ada jg yg xjd tricknyer... biasela amatur )

kemain abah lela kan...

pegang tali tu kuat yaya...


hati2 amik kunci tu...

mak pun nk amik jg kunci tu...










relex jer ko deq kan... nk kene makan...


ibu pun nak jugak...

yeow tu nk tngkap deq....


yaya hati-hati....

brani sungguh yaya kan....



hati2 jalan tu yaya...



jd bhn kajian dah...


dah kene ikat abah & anak ibu eh...


bkn main cik in naik sampan tu eh...

ucu tolong....

ala deq kacau daun la...


dia pun nk g wings...


sama comel dgn panda tu...

alahai gemuknye ibu.... 

ok ini jerla pic yg smpt & berjaya diambil yg menjadi... heheheh...
minta maafla yer... xingat da hg tiket masuk art museum ni...
ala try google ada kot.... 

01 July 2016

Our Family Day

Assalamualikum...

ni citer yg agak basi jugakla...
tp sbb kenangan yg selalu lela sebut2 kt ibu.. ibu uploadkan jg citer ni eh...

ok 3 bln lps, akhir bln 4 aritu, family belah ibu lela g holiday ke langkawi... kire mcm family holidayla...
yg pergi ms ni tok ma, tok abah, che mud, che ain, Family che D & family kami...
pergi xlama... cume 3h/2m jer... ala mcm kire 1 hari jer kt sn sbb... kitorang grak kul 7 mlm jumaat... blik tghari ahad... so ms yg blh jln kt langkawi tu cume 1 hari jer... sabtu jerla... mmg nk g rehat2 jer pn, plan nk naik cable car & shoping jer & kalu sempat nk g tasek dayang bunting... bkn nk round 1 pulau pn... so kire okla kan...

perjalan pergi & balik naik flight MAS... sbb dpt hg tiket murah total 8 org dewasa & 4 budak dlm RM13++ pergi balik... 12 org, sorang dlm RM1++ jer... 
 so xpk bnyk trus book tiket... mmg mcm bidan terjun jer ms book tiket tu... tanye sape nk ikut trus book... minta maaf yer family mama lina... xsempat nk call tanye... 

okla kite layan gamba skit eh...

ok ni ms sampai kt langkawi... dlm kul 8.30 xsilap... mmg br trun kapal... sempat snap gamba... tgk tok ma cari aper... "tok ma xyah cari pasport...xpakai pn... heheheh"

o lupe nk bg tahu... yg snap pic tu Mummy Zura... kire Maklang Lela la... sbb che D anak ke 3... tp ibu x ajar lela pnggil pangkat mcm tu... panggil Mummy Zura & Che D , senang... lebih mesra katanyer... heheheheh... ok pastu yg lg 2 anak dara tula kak dina (baju hitam) & kak cica (baju biru) best fren lela... 

yg lela duk sebut sampai arini... kenangan ni la... g holiday dgn kak dina & kak cica... nnti kite tgk lela & deq one bkn main nk kebersamaan dgn kak dina & kak cica.... & 1 soalan cepumas utk ibu... 'ibu bile kite leh g holiday dgn kak dina & kak cica lagi eh...?' 
 ada rezki & kene pada masanye... kite g lagi jenjalan yer lela eh... insyaallah...


okla kite smbung citer skit... kt sn kitorang duk kt Adina Drive in Motel...
dkt pantai cenang... motel ni ada swimming pool & bilik dia sangat bsr & selesa.. bersih jer xde melekit pn lantai... & hatrganye kire murah jg la.. dlm RM280 jer utk 1 bilik utk 3h/2m...

meh tgk gamba skit... ada 3 side ibu amik gamba...
-site pertama-
ini la biliknyer... bsr kan... siap ada sinki senang nk basuh botol susu... hehehe... 
2bradik tu siap boleh main kejar2 lagi...
bilik bsr mcm ni baru la puas hati... 
(abaikan eh brg2 tu... sbb xdan nk amik gamba ms br smpi....)

-site kedua - 
bilik ni ada 2 'Queen size bed' tau, bkn katil single tu... kalu rapat mcm tu jd lg bsr ruang bilik kitorang...
(ms ni 2 bradik tu kepenatan blik dr 1 hari berjalan... )

-site ke tiga-
bilik ni almari gedobok bsr tu xde... tp ada build in almari... siap ada iron & hanger skali... blh sumbat semua beg baju dlm tu... jd kemas sngt biik... tp ms ni... esknye da nk blik kan... itu yg beg2 semua da siap keluar nk kemas2... harap faham la yer...kesepahan yang melanda.....


ok inila aktiviti lela & deq one...setiap pagi kt langkawi sblm g breakfast... 
kat adina ni xde breakfast... kiorang xkisah pn.. kedai makan banyak kt langkawi tu... pilih jer mn suke... kdg free breakfast pn bkn sedap pn kan...  
ermmmm.... ms ni deq one tido lg... dia lambat skit joint... 1st day lela mandi dgn kakak2 kesayangan... hari kedua lela mandi dgn che mud dia.... xkisala dgn sape pn... janji lela dpt mandi kolam.... puas hati tak?

ape yg yaya citer tu syg....terpaksela kakak2 tu dengar kan... jgn bosan eh kak dina & kak cica layan yaya tu... :-)


ok ni cite aktiviti kitorang kt langkawi tu... 
plan sbenar nk g tasek dayang bunting dulu lps mkn... tp sampai jer kt langkawi Che D try la cari bot nk g tasek tu... tp bot semua dah penuh... xde utk hari sabtu tu... kalu ada pn petang.. tp petang semua mcm mls nk g.. sbb panas kan... so tkr plan...
lps breakfast pg sabtu tu, kitorang trus grak g oriental village... nk naik cable kononnyer kan... 
tp apekan daye cable car ms tu tutup under maintainance... malang sungguh nasib ibu ya... ni kali ke3 ibu g pn... semuanye xdpt naik... setiap kali ibu g jer semua cable car under maintainance.... apela nasib ibu... mgkn tggu kamu bsr kot br ibu dpt naik cable car tu...

ms ni baru sampai...


tengokla... 4 sekawan ni...
kemain suke deq one & lela eh...


so aktiviti kt sini... kitorang g art museum jer la...
nnti ibu up citer kamu kt art museum ni n3 lain eh...

ni tghari mkn kt HIG lps kuar dr art museum tu... lps mkn2...  shoping time....
suke gile lela & deq one kt HIG ni... sbb bnyk sngt coklatnyer... sakan memilih coklat korang yer...

ni aktvt mlm harinyer... jenjalan kt pantai cenang tu... kite shoping lagi... 


& hari ahad... xde aktiviti pun...
just lepak2 bilik... g breakfast trus g airport... 
sbb flight kul 12tgh... kul 11.00 kitorang dah ada kt sn..



masing2 menunggu & melepak... 


dari cucu-cucu 


sampaila ke pakcik & atok2 duk menunggu & melepak-lepak... hehehehe


ok sebelum msk... kite berselpiee sikit....
walau xcukup corum... hapefully semua happy...
dah lama x family day kan... dulu slalu g PD jer... kali ni kite jln jauh sikit...
ada rezki kite jln lg jauh thn dpn eh... ke sabah @ sarawak pulak nak...?

family day 2016
selpiee......terbaik....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...